Полезно Виж всички новини

Програма „Готови за успех“ набира кандидат-стипендианти за учебната 2017-2018 година

Божидар Панайотов
11 септември 2017 09:18

Уважаеми колеги,

Фондация BCause в партньорство с Фондация „Сирак” обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма „Готови за успех” за учебната 2017-2018 г. Програмата е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове.

Могат да участват ученици от 12 клас, както и студенти от бакалавърска и магистърска степен в държавни университети. Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е съответно 2000 лв. за студентите и 1000 лв. за учениците.

Най-важният критерий за избора на стипендианите е успехът, който имат от предходната учебна година, като на второ място се оценява социалният им статус.

Срокът за кандидатстване е 06.10.2017 г.

Стипендиантската програма “Готови за успех” е програма на Фондация BCause от 2006 г. Средствата се осигуряват изцяло от корпоративни и частни дарения. От своето създаване програмата се осъществява в партньорство с фондация “Сирак”, а един от най-големите дарители на програмата вече десета година е Международният женски клуб. Фондация BCause си партнира и с МФ „Кирил и Методий„ в осигуряването на стипендии на първокурсници в тежко финансово положение като част от стипендиитe „Гипсън”.

Стипендиантската програма „Готови за успех” се радва на подкрепата на своите посланици на добра воля – журналистите Христо Калоферов и Мирослава Иванова, актьорите Албена Михова и Ненчо Балабанов и Ани Халваджиян.

За 11 години заедно осигуряват 1140 годишни стипендии на обща стойност над 1,7 млн. лв.

Инициативата можете да подкрепите и с SMS с текст DMS USPEH на номер 17 777 или с онлайн дарение в Платформата.бг

Необходими документи, условия, срокове)