Новини Виж всички новини

"Walk for Freedom" в гр. Варна

Александър Славов
11 октомври 2022 17:08
Включи се!
Walk For Freedom
,,Поход за свобода"
"Никой от нас не може да направи всичко, но всеки от нас може да направи нещо."
- КРИСТИН КЕЙН, A21 ЗАСТЪПНИК И СЪОСНОВАТЕЛ
За поредна година, Фондация “А21 България” организира в България най-мащабната информационна кампания против трафика на хора. Инициативата е по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора.
Тази година домакин на събитието е Община Варна с подкрепата на дирекция „Превенции“, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) Варна и Фондация „SOS – семейства в риск“, в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).
Целта на Похода е да насочи общественото и медийно внимание към проблема със съвременното робство по един нетрадиционен начин.Инициативата събра граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като имаше за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас. Освен това,инициативата цели да се разпространи и информация за един от най-ценните инструменти в тази борба, а именно Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик на хора денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.
Начална точка: ,,Поход за свобода" в гр. Варна ще се проведе на 15 октомври 2022 (събота).
Походът стартира в 11:00 часа от Фестивален и конгресен център – Варна, след което ще продължи по бул. „Княз Борис I“ и ще завърши на площад „България“.
Участниците трябва да се явят в 10:30 часа на входа на Морската градина за инструктаж и получаване на тениски и информационни материали с логото на инициативата.
Срок за записване: 10.10.2022 г.
Запиши се ТУК:
Допълнителна информация:
Димитър Василев, гл. експерт ,,Секретар на МКБТХ - Варна", сл. тел. 0882 372 825
Повече информация можеш да намериш тук: