Новини Виж всички новини

Национален приз "Студент на годината" 2019 г.

Деница Кръстева
31 октомври 2019 16:54

Кои ще са отличените Студенти на годината за 2019?

 

 

 

 

 

 

 

 

Кой ще бъде Студент на 2019 година? Търсят се активни млади хора!

Националният приз "Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

НПСС открива процедурата за номинации в XIII-то издание на Националния приз „Студент на годината". Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 29 Ноември 2019 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в гр. София през месец Декември.

Студентите и докторантите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В конкурса може да участва всеки студент или докторант, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.

Жури, състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо 15 награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България, Докторант на годината за 2019, Студент с българско гражданство, обучаващ се извън границите на Република България за 2019 и Студент на годината за 2019.

Наградите ще бъдат в съответните категории:

  • Студент на годината в Република България за 2019 г.

Журито ще определи победителя “Студент на годината” в Република България за 2019 г. сред дванадесетте най-добри претендента от първа сфера на класификатора.
След избора на “Студент на годината”, следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.

  • Докторант на годината в Република България за 2019 г.

Журито ще определи победителя “Докторант на годината” в Република България за 2019 г. след класиране на всички постъпили кандидатури.

  • Чуждестранен студент на годината в Република България за 2019г.

Журито ще определи победителя “Чуждестранен студент на годината” в Република България за 2019 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.

  • Студент с българско гражданство, обучаващ се извън границите Република България за 2019 г.

Журито ще определи победителя “ Студент с българско гражданство, обучаващ се извън границите на Република България ” за 2019 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.

  • Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС

Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

Научи повече на www.studentnagodinata.eu

SG 2019 1