Season III

Националният проект ABLE Mentor стартира за трети път в гр. Варна под администрирането и координирането на Икономически университет – Варна.

В продължение на 3 месеца ABLE Mentor изгражда мрежа за споделяне на знания и опит. Проектът свързва в екипи ученик от горните гимназиални курсове с ментор, който е доказан професионалист или студент. Заедно те решават конкретни казуси, с които повишават знанията и уменията на учениците. Проектите, върху които работят, са в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип.

Екипите ще бъдат посрещнати от 13 координатори и още 7 организатори.

Този сезон учениците са между 9 и 12 клас и са от 8 варненски гимназии:

Първа езикова гимназия
ГПЧЕ "Йоан Екзарх"
МГ "Д-р Петър Берон"
ВТГ "Георги С. Раковски"
ПГИ "Д-р Иван Богоров" - Варна
НГХНИ "К. Преславски" гр. Варна
VII СОУ "Найден Геров"
ПГГСД"Николай Хайтов"

Менторите са с различни образования и професионален опит. В сезона се включват представители на институции като: Община Варна, "Фрапорт туин еърпорт мениджмънт" АД, Каолин АД, Елдоминвест ООД, Частна детска градина "Монтесори", Сайтел България и много други.

Икономически университет - Варна може да се похвали, че сред 40те ментори има:

7 студенти от ИУ-Варна
4 докторанти от ИУ-Варна
6 алумни на ИУ-Варна
12 преподаватели от ИУ-Варна

Проектът се координира от Кариерен център и клуб "Млад предприемач" към Студентски съвет на ИУ-Варна. С него се подкрепя Варна - Европейска младежка столица 2017 г.