Новини Виж всички новини

Община Варна набира доброволци за Световната купа по спортна гимнастика

Антонио Хаджиколев
11 август 2017 20:22

За трета поредна година град Варна ще бъде домакин на Световна купа по спортна гимнастика за мъже и жени.

Това значимо спортно събитие ще се проведе от 30. август до 3. септември 2017 г. в Дворец на културата и спорта. В тазгодишното издание в надпреварата ще вземат участие представители от 5 континента, 23 държави и над 150 елитни гимнастици.

За успешното провеждане на това мащабно състезание организаторите в лицето на Българската федерация по гимнастика и Община Варна отново ще имат нужда от доброволци в различни направления, с които заедно градът да защити отличната репутация на перфектен организатор на събития от световен мащаб.

Основни направления за разпределение на доброволци:

  • Контрол за достъп;
  • Техническа помощ;
  • Организационна помощ;
  • Церемония и протокол;
  • Допинг зона;
  • Акредитация и Секретариат.

> Доброволците работят под прякото ръководството на водещия на избраното от тях направление. На 30-ти август всички групи минават през инструктаж за съответната дейност. От 31-ви август до 3-ти септември работят според установено време, удобно както за организаторите, така и за самите доброволци (на смени или цял ден).

> Всеки доброволец получава по една работнa брандирана тениска – задължителната униформа за екипите. При работа през целия ден, има осигурен обяд и напитка.

> В края на първенството доброволците получават сертификат за преминат стаж по време на Световната купа.

За да заявите своето желание да се включите като доброволец е необходимо да изпратите попълнен формуляр (със следните данни: три имена; телефон и електронна поща за контакт; възраст; местоживеене; ниво на владеене на чужди езици; предишен опит, ако има такъв) на e-mail: sportvarna@abv.bg.

Допълнителна информация може да получите на тел. 052/820 812.