Новини Виж всички новини

Проект "Ветроходна академия"

Антонио Хаджиколев
15 юли 2017 11:28

Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев - Порт Варна“ набира 96 студенти на възраст между 18 и 29 г. от варненските университи за ветроходен курс по проект „ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ“.

Курсът е в две части като най-добрите и мотивирани ще продължат с втората част, а именно:

1. Основи на ветроходството  (теория и практика) от 22.07 - 30.07.2017 г.

2. Спортно килово ветроходство в национален клас Конрад 25R (Петерсон), регатно съдийство и участие в междууниверситетска регата „Академика“ от 01.08 - 17.09.2017 г.

Занятията ще бъдат в удобно за участниците време - сутрин или следобед, един път седмично.

Условие е участниците да умеят да плуват.

Записване за участие в проекта е до 21.07.2017 г. на http://www.yachtclubportvarna.com/?m=contact&tab=2 или в офиса на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев - Порт Варна“  на Морска гара - Варна.

Информационна среща с участниците ще се проведе на 21.07.2017 г. от 17:00 ч. в сградата на Яхт клуба на Морска гара. Обучението ще стартира от 22.07.2017 г.

Треньори и инструктори в проект „Ветроходна академия“ са едни от най-добрите български ветроходци, многократни шампиони в национални и международни регати: Петър Димитров, Мартин Велков, Иван Георгиев, Александър Милев и Ивайло Танев, както и със специалното участие на Михаил Копанов, Александър Калчев и Павел Дуков.

Две клиники (семинара) по правилознание и регатно съдийство ще бъдат проведени от международните съдии от ISAF: проф. Камен Фильов и Искра Йовкова.

Участниците в Проекта ще се включат в творчески ателиета за превенция срещу зависимости и агресия. Ще се срещнат и с изявени ветроходци от различни поколения, за да чуят техните необикновени морски истории.

На 16 и 17 септември 2017 г. ще се проведе първата за България междууниверситетска регата „Академика“, в която участниците ще покажат придобитите знания и умения в екипаж с професионален шкипер от изброените по-горе, ще представят университета си и ще се състезават за Купата на „Академика“.

Междууниверситетска регата „Академика“ е ключово събитие на „Варна - Европейска младежка столица 2017“.

Проект „Ветроходна академия“ се реализира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2017 г. към Министерството на младежта и спорта.