Новини Виж всички новини

Програма за обучение по предприемачество на престижния университет Станфорд набира студенти в България

Антонио Хаджиколев
26 април 2018 14:21

Талантливи български студенти с лидерски умения, креативност и предприемачески дух вече имат възможност да получат сертификат от един от най-престижните университети в света – Станфорд, Калифорния. Висшето училище е лидер в иновациите и новите технологии. Оттам тръгват кариерите на хора като Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat) и много други. Програмата ще бъде финансирана от фондация Български център по предприемачество и Google. Таксата за обучението е 4000 долара на студент и ще се поеме от фондация Български център по предприемачество (https://foundationbec.org/).

UIF (University Innovation Fellows) е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния. Представлява интензивно обучение, което трае 6 седмици и завършва с изпит, а студентите получават сертификат. Провежда се онлайн, като най-успешните участници ще бъдат поканени на едноседмична среща в Станфордския университет, Калифорния, за да обменят опит и да получат допълнителни насоки от водещи ментори. Програмата UIF е в партньорство с Hasso Plattner Institute of Design и се финансира от Фондация за научни изследвания. Целта е студентите да получат допълнителни умения, за да бъдат лидери и успешни предприемачи на бъдещето. Периодът за кандидатстване е от 16.04 до 21.05, а обучението ще започне на 04.09.2018 г.

Българските университети трябва да предложат по четири талантливи студенти, които показват качества на лидерство и организационни умения. Те трябва да са в средата на образованието си (завършили втори курс) или вече дипломирани бакалаври, магистри или докторанти. Кандидатстването става на сайта на UIF (http://universityinnovationfellows.org). Необходимо е следното: апликация за лидер на факултета, документ за платена такса от 4000 долара, препоръчително писмо от ректора на съответния университет, три препоръки от преподаватели или водещи професионалисти.

За разясняване на условията за кандидатстване и същността на програма на 8-и май във Варна пристигат водещи лектори от университета Станфорд: Летисия Бритос Каванаро и Хумера Мариам Фасихудин. Те ще се срещнат с преподаватели по предприемачество и иновации от ИУ-Варна и със студенти, отличаващи се с креативност и предприемачески дух.

Срещата с преподаватели от ИУ-Варна е от 1430 ч. в Зала 1.

Срещата със студенти е от 1600 в Зала 1.

За всички участници от 1700 във фоайето на Тестовия център е предвиден кетъринг.