Новини Виж всички новини

Стажантска програма на Southwestern Advantage

Антонио Хаджиколев
2 април 2018 19:33

Благодарение на сътрудничеството между Студентски съвет към Икономически университет – Варна и Southwestern Advantage студентите от Икономически университет – Варна вече могат да кандидатстват в един от най-популярните бизнес стажове в света. Тази възможност беше представена в края на м. март пред студенти лично от Васил Чакърдъков – директор продажби и регионално развитие за американската компания.

  

Стажът се провежда в Америка през летния период, когато студентите нямат семинарни занятия. Southwestern Advantage е компания, работеща само със студенти от 1868 г. Към момента стажът работи с над 300 университета и техните студенти от Северна Америка, Канада, Мексико, Чехия, Словакия, Великобритания, Естония, Литва, Латвия, Молдова, Полша и България. В последните 10 години стажът попада в престижната класация на списание Forbes в топ 10 на стажовете в света.

Стажът се отличава с това, че студентите биват обучавани с помощта на компанията да ръководят свой собствен бизнес в сферата на директните продажби. Студентите, селектирани по програмата, представляват компанията, като продават образователни книги и софтуер от врата на врата в Америка. Продуктите са сертифицирани и са едни от най-успешно продаваните учебни материали. Естеството на работа изисква внимателна селекция на всеки един студент, като всеки минава през няколко кръга от интервюта преди да бъде избран. Компанията избира само най-амбициозните студенти и тези, които целят личностно израстване. Родителите на студентите също биват подробно запознати и се срещат лично с представители на компанията преди лятото.

След одобрение, студентите преминават през редица обучения – лични и онлайн такива. В първата си седмица компанията поема 5-дневен сертифициран семинар в централата но компанията в Нешвил, щата Тенеси, който ги подготвя изцяло за извършване на дейността. По време на лятото също има опитни студенти с тях през цялото време за съвети и още обучения или справяне с възникнали проблеми.

Чрез стажа студентите трупат опит, много полезни умения – развиват английския си, комуникационните си умения, умения за работа с хора, организационни и предприемачески умения и паралелно с това имат възможност да получат добро финансово заплащане (средно 7000-8000$ за първо лято). Програмата е и с културна насоченост, като всяка неделя за студентите има организирана активност в близък до тях национален парк, забележителност и други. Също така, те живеят с приемни семейства по време на лятото, което им позволява още по-лесно да се интегрират и опознаят чуждата култура, както и намалява разходите за техния престой. Успехът в програмата служи като трамплин в последващото кариерно развитие на студентите, както са доказали редица завършили програмата студенти. В България има над 300 студенти, успешно завършили програмата и голяма част от тях в момента са на ръководни позиции в Hewlett Packard, IBM, Google, Министерството на икономиката, VMWARE, Adecco, Deloitte, ръководят собствени бизнеси и много други.

Кандидатстването е отворено до 15 април (вкл.). За целта попълнете следната регистрационна форма и представители на Southwestern Advantage ще се свържат с Вас.

За повече информация:

Васил Чакърдъков

тел. 0888 977 707

vdchakardakov [at] gmail [dot] com