Новини Виж всички новини

Студентски куиз и концерт на Димитър Таралежков

Глория Станчева
13 май 2017 22:42

Уважаеми колеги, 

Катедра „Социални и хуманитарни науки“ при Икономически университет – Варна, движение „Промяна за студентите” и Студентски съвет към ИУ-Варна ви канят на първия по рода си студентски междууниверситетски куиз. След няколко успешни години на провеждане при голям интерес в култовия софийски клуб „Строежа“, е време студентският куиз да акостира и в морската столица. 

Интригуващи въпроси, оспорвана надпревара, хубави награди и безплатен концерт ви очакват в клуб „Vintage33“ на 17.05 2017 г. . /сряда/ в 20:00 ч. Вход: СВОБОДЕН!

Вечерта ще завърши подобаващо – с концерт на Димитър Таралежков, който ще излезе на сцената, за да ни посвири и попее за морето, любовта и други неща от живота. 

Програма на вечерта: 

20:00 - Вход
21:00 - Студентски куиз
22:30 – Концерт на Димитър Таралежков 

Какво представлява куизът?

Желаещите да вземат участие в играта трябва да сформират отбори от по четирима души, чрез които да се включат в надпреварата. Въпросите в надпреварата ще бъдат разделени в пет тематични кръга: „Литература“, „Кино и музика“, „История“, „Спорт“, „Европеистика“.

Във всеки тематичен кръг ще има по пет въпроса., Участниците имат 20 секунди време, за да се консултират по групи и да посочат верния отговор. Когато времето изтече, капитаните на отборите ще вдигнат верните отговори (А, Б, В или Г). Всеки верен отговор носи по една точка.

Как да се запишете?

  • Като отбор от по четирима души (университетски или смесен)
  • Индивидуално записване

Напишете ни лично съобщение с Вашите имена и университета, в който учите на имейл адрес: b.antonova@ue-varna.bg

За отборите са предвидени награди, осигурени от:
Издателство „Зограф”, Издателска къща „Хермес”, Издателство „Изток Запад”, Книгоиздателска къща „Труд”. 
Събитието се провежда с подкрепата на клуб „Строежа”.