Новини Виж всички новини

Конкурси за младежи по проект „FRESH”

Антонио Хаджиколев
9 август 2017 21:20

Като част от дейностите по проект FRESH (Find Researchers Everywhere and SHare), финансиран от Програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020” на Европейския съюз, стартират следните конкурси, насочени към младежите:

1. FRESH Videos – Всичко около нас е наука, а новите технологии ни позволяват да покажем, че всичко е FRESH. Желаещите да участват трябва да представят как те виждат науката чрез кратко видео или снимка. Регламентът на конкурса е публикуван на http://nauka.bg/fresh-video-2017/.

2. FRESH Voices” – Конкурсът е насочен към подпомагане на децата и младежите с увредено зрение. Той включва прочитане на глас и запис на аудио файл на материали с научно-популярно съдържание. Регламентът на конкурса е публикуван на http://nauka.bg/fresh-voices-2017/.

3. FRESH Girls – Конкурс за есе на тема „Как се виждам в света на науката и технологиите”. Участниците могат да бъдат момичета и млади жени на възраст от 12 до 29 години. Регламентът на конкурса е публикуван на http://nauka.bg/fresh-girls-2017/.

4. FRESH Touch – Конкурс за рисунка за участници със слухови проблеми. Темата е „Как се виждате в света на науката”. Участниците могат да бъдат деца и младежи от 5 до 29 години. Регламентът на конкурса е публикуван на http://nauka.bg/fresh-touch-2017/.

Краен срок за участие в конкурсите: 20.09.2017г.

Целта на проект FRESH е да информира гражданското общество за научно-изследователските дейности на територията на общината, като ги представи по достъпен и атрактивен начин по време на Европейската нощ на учениците 2017, която ще се проведе на 29.09.2017г. във Фестивален и конгресен център – гр. Варна. Това мероприятие ще бъде организирано едновременно в над 300 града от всичките 28 страни-членки на Европейския съюз.