Новини Виж всички новини

Фестивал "FUNCITY+"

Антонио Хаджиколев
6 август 2017 12:38

Фестивалът "FUNCITY+" ще се проведе от 30. август до 3. септември 2017 в района на пристанището в град Варна. В продължение на пет дни градът ще се превърне в арена на танци, спорт, музика, занаяти, предприемачески работилници, визуални изкуства – всичко, което вълнува младите хора в Европа.

Фестивалът ще започне с оспорвано музикално състезание – популярният телевизионен формат „Голямото рок междучасие” ще проведе регионална квалификация по време на фестивала. В рамките на фестивала ще се състои също аниме и манга приключението Aniventure - истински празник за феновете на азиатската култура, които ще могат да се включат и в конкурса за оригинални костюми.

През цялото време на "FUNCITY+" във фестивалната зона присъстващите ще могат да се включат в десетски спортни и танцови демонстрации, работилници и състезания. Организаторите са приготвили и Gaming зона с конзолни игри. В програмата е включен и турнир по стрийтбол, състезания по лонгборд, скeйтборд и джаги.

Част от фестивала ще бъде също специален модул по предприемачество, в който младите хора ще могат чрез лекции и игри да научат как да бъдат успешни.

Фестивалът "FUNCITY+" е едно от основните събития на инициативата "Варна – Европейска младежка столица 2017", чиято цел е градът да се превърне в притегателен център за бизнеса и младите хора.

Варна е първият български град, който е носител на приза "Европейска младежка столица" и организаторите се надяват, че тази иницатива ще провокира много млади хора да се включат в обществения живот на морската ни столица, а защо не и да променят живота и переспективите пред младите хора в България.

Повече информация може да намерите на сайта на фестивала.