Новини Виж всички новини

Икономически университет - Варна ще се включи в Празника на музиката

Антонио Хаджиколев
20 юни 2017 07:56

Празникът на музиката се чества всяка година на една и съща дата - 21. юни. Той е създаден във Франция през 1982 г.  и днес се провежда в над 700 града в цял свят. 


Това мащабно обществено събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са всички музикални стилове. Той е насочен към широката публика, като целта му е да се популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства.

Музикантите са поканени да се изявят на доброволчески принцип и всички представления са безплатни за публиката.


Празникът ще се проведе на две основни сцени, предоставени от Община Варна - сцена "Раковина" и "Голяма сцена" на входа на Морската градина в часовия диапазон от 16 до 22 ч. На "Голяма сцена" между 21 и 22 ч. празничната вечер ще закрие нашумялата група Котарашки, съчетаваща балкански ритми с електроника, джаз и блус.

Паралелно в града ще има много съпътстващи сцени, една от които ще бъде Икономически университет - Варна. От 18 ч. в двора на университета ще се изявят представители на различните клубове по интереси и талантливи студенти от университета, а от 19 ч. в зала "Аула" ще се проведе концерт на Фолклорен ансамбъл "Гергана" и Гайдарски оркестър "Кавадари" с ръководител Драгни Драгнев.

Повече информация за съпътстващите сцени може да намерите на следния адрес.

Вход свободен! Заповядайте, за да се потопим заедно в света на музиката!