Новини Виж всички новини

Кариера за нова ЕРА

Антонио Хаджиколев
10 октомври 2017 19:50

„Кариера за нова ERA” се организира в рамките на Кариерни дни, които за пръв път тази година се провеждат в Испания, Франция, Полша, Унгария, Чехия, Гърция, Македония и България и са инициатива на Европейската комисия за кариерно развитие на магистри и докторанти.

В България организатор на събитията е Координационен център на EURAXESS към СУ „Св. Климент Охридски“ съвместно с контактните лица на мрежата в Пловдив, Стара Загора, Русе и Варна. Те се провеждат под патронажа на Министерство на образованието и науката в партньорство с Кариерен център към Стопански факултет на СУ, Британски съвет, Нов български университет, Фондация „Институт за технологии и развитие“, Русенска търговско-индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Pensoft Publishers и СиБанк.

За град Варна събитието ще се проведе на 30 октомври 2017 г. в хотел "Голдън Тюлип".

В рамките на „Кариера за нова ERA” ще:

  • срещнете водещи компании и агенции за човешки ресурси;

  • посетите полезни обучителни семинари като всички участвали ще получат Certificate of Attendance;

  • научите за европейската мрежа EURAXESS.

През целия ден ще можете да посетите информационните щандове на EURAXESS Портал и ралзични фирми и агенции за човешки ресурси.

В рамките на събитието ще се проведат и редица обучителни семинари:

  • Успешното CV

Кои са различните видове СV и кога какъв тип да използваме? Кои са специфичните изисквания в различните държави? Кое се цени в бизнеса и кое в академичните среди?

  • Лидер? Кой? Аз?

Каква е разликата между лично и организационно лидерство и между организационен мениджмънт и лидерство? Кога един лидер е пълноспектърен?

  • Успешният бизнес днес

Какво прави един бизнес успешен днес? Какви са тенденциите за развитие на успешен бизнес в 21-ви век? Какво означава пълноспектърна организация?

  • Кариера в 21-ви век

Как да разграничаваме значимите от незначимите въпроси в кариерното си развитие? Как да увеличим въздействието и приноса на работата ни? Кои са уменията, необходими днес за осъществяване на въздействие в бизнеса и в научноизследователските институции?

  • Научно кафене

Какво е междусекторна мобилност?  Какво предлагат дейностите “Мария Склодовска-Кюри” - един от най-важните инструменти на Европейската комисия за подкрепа на кариерното развитие на учените.
 

Местата за участие в семинарите са ограничени. Предварителна регистрация може да бъде направена на адрес https://eracareerday.euraxess.bg/bg/node/16.

С програмата на събитието може да се запознаете на следния адрес.


За допълнителна информация: