Get in the ring Workshop VarnaПрез 2015 международната инвестиционна битка се провежда в три нива:

  • Национален финал, организиран от ABLE, който за 2015 г. ще е на 17-ти ноември в София;
  • Регионални събития, провеждащи се в 8 различни части на света. Финалът в Източна Европа ще се проведе в София през януари 2016 г. и отново ABLE e главен организатор. 
  • Международен финал в Ротердам, който ще се състои през февруари 2016 г.
     

На 03.10.2015 г., събота, Икономически университет – Варна бе домакин на бъдещите предприемачи от морската столица за мотивиращо обучение на тема: „Разбери как да създадеш собствен бизнес?“Този тип обучения са подготвително ниво за националния, регионалния и международния финал на Get in the ring.

Организатори бяха Клуб „Млад предприемач“ към проект „Клубове по интереси“ на Студентски съвет и Кариерен център към ИУ – Варна съвместно с Асоциацията на българските лидери и предприемачи - ABLE.

В ролята на главни вдъхновители за повече от 60 ученици и студенти в съботния ден влязоха Ангел Куртев – член на Управителния борд на ABLE, Димитрина Докимова – учител по география и икономика, Красимир Стефанов – интернет предприемач, създател на Moreto.net, Галин Димитров – интернет предприемач и developer и Венко Добрев – алумни на ИУ - Варна и настоящ мениджър на Beehive.

През първата част на уъркшопа те разказаха своите лични истории на успеха, чрез които показаха на всички млади хора в залата, че за истинския предприемач негативните отговори и неуспешните опити, са гориво за бъдещото му развитие. Практическите знания също бяха засегнати през втората част на събитието. Всички участници получиха задача да опишат три проблема, които виждат около себе си, заедно с техните потенциални решения и хипотетични потребители. Истинският предприемач работи еднакво добре, както сам, така и в екип – затова участниците бяха разделени в групи по шестима. Задачата им беше да изберат една от шестте идеи, по която да работят заедно.

Представянето, валидирането и последвалия извод за трансформацията на конкретната идея не се оказаха предизвикателство за екипите и те се справиха, общувайки като реални предприемачи.

Краят на събитието донесе много нови приятелства, знания и свежи идеи за доскоро непознатите ученици и студенти, доказвайки за пореден път, че меките умения на младите хора и предприемчивостта им могат да донесат реална положителна промяна.

Всички снимки от събитието са видими тук.