Коледен благотворителен базар

Студентски съвет при Икономически университет - Варна ежегодно организира „Коледен благотворителен базар”, който има за цел да подпомогне предварително избрана група хора или неправителствена организация. Най-често бенефициентът на благотворителната кампания е дом за деца, лишени от родителски грижи, като всяка година домът е различен.

През годините на Коледния благотворителен базар са се предлагали най-различни стоки, като например през 2012 г., на него се продаваха ръчно изработени коледни картички, оригами, покривки, чорапчета и много други, като средствата събрани от тях отидоха в помощ на Асоциацията за деца с лицеви аномалии, а през 2013 г., се състоя „Благотворителната сладкарничка на Дядо Коледа”, на която се продаваха най-различни сладки и солени изделия. Средствата събрани в тази кампания, бяха използвани за децата, лишени от родителски грижи в дом „Другарче”, като бяха закупени най-различни играчки, лакомства и предмети от първа необходимост за дома.

Коледният благотворителен базар е на разпожение всяка година на студенти, служители и преподаватели, като всеки, който има желание може да помогне, освен покупките, които направи от базара, получава и специална благодарствена картичка изработена от Студентски съвет.

Коледният благотворителен базар се осъществява с пълната подкрепа на ръководството на университета и изцяло от екипът на Студентски съвет, по инициатива на председателя на отдел „Проекти и научноизследователска дейност”.

В Икономически университет – Варна много често се състоят различни благотворителни кампании, като ръководството на Студентски съвет е изключително отворено за всякакви инициативи от този тип.